Strauji tuvojas laiks, kad tikai izturīgākie velosipēdisti varēs sēsties uz velosipēda, un lielākā daļa no mums līdz nākamajam pavasarim atvadīsies no pedāļu mīnšanas. Kā uzglabāt velosipēdu, lai samazinātu ziemas aukstuma un mitruma radītos bojājumus? Galvenais ir pievērst uzmanību diviem vides faktoriem - temperatūrai un mitrumam. Jo siltāks un sausāks ir velosipēds ziemā, jo labāk saglabājas tā sastāvdaļas.

Kā sagatavot velosipēdu "ziemas miegam"?

Kur es varu glabāt savu velosipēdu?

Velosipēdiem ziemu patīk pavadīt siltā un sausā vietā, jo lielā mitrumā metāla konstrukcijām ir tendence rūsēt, bet materiālām detaļām, piemēram, sēdekļiem, ir tendence sapelēt. Iespējams, ka ziemā velosipēdam visnelabvēlīgākā vieta, kur atrasties, ir ārā. Ideālā gadījumā velosipēdu vislabāk būtu glabāt mājās. Ja tas nav iespējams, vēdināms balkons, garāža vai pagrabs būs daudz labāk nekā nekas. Starp citu, Veloprofs tagad piedāvā velosipēdu uzglabāšanas pakalpojumu un velosipēda apkopi par ļoti labu cenu!

Tīrs vai netīrs

Pirms atvadīties no velosipēda līdz pavasarim, jāievēro dažas svarīgas procedūras. Vispirms nomazgājiet velosipēdu. Galu galā, jūs taču nevēlaties pakļaut sava velosipēda konstrukciju un detaļas netīrumiem veselus sešus mēnešus.

Pēc velosipēda mazgāšanas nedrīkst aizmirst to ieeļļot. Eļļa pasargās ķēdi un citas velosipēda daļas no mitruma, t.i., rūsas. Pavasarī mēs atkal iztīrīsim un ieeļļosim velosipēdu, un tad dosimies ceļā.

Piepumpētas riepas

Riepām jābūt pilnībā piepumpētām. Kāpēc tās pumpēt, ja pirms pavasara tās atkal būs tukšas? Riepas ziemas laikā zaudē spiedineu, bet, jo ilgāk velosipēds balstās uz riepas ar tukšu kameru, jo lielāka ir iespēja, ka tā deformēsies. Pavasarī ar riepu piepumpēšanu vairs nepietiks un nāksies mainīt kameras. Vēl labāka iespēja būtu velosipēdu uzglabāt uz statīva. Tos var uzstādīt uz grīdas, pie sienas vai pat pie griestiem.

Velosipēda pārsegs

Velosipēda pārsegs pasargās jūsu velosipēdu no putekļiem. Turklāt, ja velosipēdu turat mājās, stilīgs pārsegs var būt lieliska interjera sastāvdaļa.

Elektronika

Ja ziemā velosipēdu turat aukstumā (zem +5 C), neaizmirstiet izņemt elektroniku. Velosipēdu datori vai ar akumulatoru darbināmi lukturi aukstā temperatūrā ātri nolietojas un var nedarboties ekstremāli aukstā laikā.

Parūpējieties par savu velosipēdu pirms ziemas, un tas jums pateiksies pavasarī!

Tevi varētu interesēt arī šādi temati:

Prece pevienota vēlmju sarakstam
Prece pievienota preču salīdzināšanai.



Vēlies saņemt jaunāko informāciju pirmais?

Mēs tev paziņosim par jaunumiem no Veloprofs.lv
Tu uzzināsi par mūsu jaunumiem, akcijām un izpārdošanām  ātrāk par citiem!

Lai šī vietne pienācīgi darbotos, mēs dažreiz jūsu datorā izvietojam sīkdatnes (cookies).
Sīkdatnes palīdz vietnei atcerēties jūsu iestatījumus — valodu, valūtu,
preču grozā ievietotos produktus un citas izvēles attiecībā uz to, kādu šo vietni
vēlaties redzēt savā datorā,— lai jums nevajadzētu tos ievadīt katrreiz no jauna.
Turpinot izmantot interneta vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai mūsu mājas lapā.