Braukšana ar elektrisko velosipēdu ir patiesi aizraujoša - Tu vari braukt ātrāk un ilgāk nekā ar tradicionālo velosipēdu, Tu vari pārvest mājās lielāku iepirkumu grozu no lielveikala, Tu vari izvairīties no sastrēgumiem, braucot uz darbu un no darba un, tam visam klāt - Tu uzturies svaigā gaisā un uzlabo savu pašsajūtu.

Tomēr der ievērot dažas lietas, īpaši, ja ilgāku laiku neesi braucis ar tradicionālo velosipēdu. Pirmajam braucienam izvēlies slēgtu laukumu vai zemas intensitātes ielu, vai parku dzīvesvietas tuvumā un vienkārši iepazīsti savu velosipēdu. Noteikti sāc ar zemākās jaudas režīmiem un izmēģini dažādus velosipēda pārnesumus.

Bremzē savlaicīgi. Lielāks ātrums un lielāks velosipēda svars nozīmē arī to, ka apstāšanās ceļš būs garākas nekā tradicionālajam velosipēdam.


Bremzē maigi un vienmērīgi. Visi elektriskie velosipēdi ir aprīkoti ar disku bremzēm, kas ļaus apstāties jebkuros laika apstākļos uz jebkura ceļa seguma. Bremzējot izmanto abas bremžu sviras, vienmērīgi un pakāpeniski palielinot spiedienu uz tām.

Brauc ar papildu uzmanību. Tavs elektriskais velosipēds izskatās gluži kā parasts/tradicionāls velosipēds, tāpēc citi satiksmes dalībnieki var nenovērtēt to, ka Tu kusties ātrāk un Tev ir nepieciešams garāks bremzēšanas laiks/ceļš. Vienkārši ņem to vērā!

Ievēro satiksmes notiekumus. Elektriskais velosipēds Tev sniegs papildu piedzīvojumus un gandarījumu, taču nevienam nepatīk “karstgalvji”, kas apdraud kājām gājēju un citu satiksmes dalībnieku veselību/dzīvību.

Domā par sevi. Noteikti uzvelc ķiveri, pat ja plāno doties pavisam nelielā īsā izbraucienā pa pazīstamu maršrutu. Galva Tev ir viena!

Plāno maršrutu. Tu būsi pārsteigts par savām un elektriskā velosipēda spējām, tāpēc velti nedaudz laika braucienu maršruta plānošanai – tā Tu vairāk redzēsi un iespēsi.

Optimizē sava akumulatora darbību. Lai arī sniedzamība ar vienu akumulatora uzlādi būtiski pārsniedz viena caurmēra izbraucienu (apmēram 2.5-5h, 50-150km), tomēr dažreiz ir lietderīgi akumulatora enerģiju taupīt, lai pagarinātu sniegumu:

  • Ar velosipēda pārnesumiem optimizē mīšanās ātrumu (kadenci). Jo lēnāk Tu min pedāļus, jo lielāks spēks jāizmanto gan Tev, gan motoram. Izmēģini vairākus pārnesumus un atrodi sev un motoram komfortablāko pārnesumu.
  • Samazini svaru. Elektrisko velosipēdu galvenā priekšrocība ir spēja pārvietot lielāku svaru ar lielāku ātrumu, taču tas prasa no motora papildu jaudu un tērē akumulatora enerģiju. Ja svarīgs ir attālums, tad izvērtē kritiski līdzpaņemtās lietas.
  • Izvēlies optimālu motora atbalsta intensitāti/režīmu. Jo augstāks būs izvēlētais atbalsta režīms, jo vairāk enerģijas tas prasīs no akumulatora. Braucot kalnā, izmanto maksimālo atbalsta režīmu, bet, pārvietojoties pa līdzenu ceļu, izmanto “eco” vai citu zemākas intensitātes atbalsta režīmu.

Mūsu ietiekumu kopsavilkums. Vienmēr: 

  1. esi prātīgs un atbildīgs
  2. plāno maršrutu
  3. lieto ķiveri

Mūsu ietiekumu kopsavilkums. Nekad: 

  1. nesāc pirmo braucienu šķēršļotā apvidū, šaurās meža takās vai uz intensīvas satiksmes koplietošanas ceļa
  2. pat tad, kad esi labi apguvis braukšanas pamatus, nemēģini parādīt savam kolēģim vai ģimenei, ka proti braukt ar elektrisko velosipēdu, neturot rokas uz stūres (t.s. “bez rokām”) – motora jaudu regulē Tavu pēdu radītais spiediens uz pedāļiem, bet, neturot rokas uz stūres, Tavs ķermenis izmanto kājas un pēdas kā atbalstu līdzsvara noturēšanai
  3. nelieto elektrisko velosipēdu bez ķiveres

Iepazīsties ar TREK pamācību:

vai izmanto Bosch elektrisko velosipēdu sniedzamības indikatīvos aprēķinus: https://www.bosch-ebike.com/us/service/range-assistant/

Prece pevienota vēlmju sarakstam
Prece pievienota preču salīdzināšanai.



Vēlies saņemt jaunāko informāciju pirmais?

Mēs tev paziņosim par jaunumiem no Veloprofs.lv
Tu uzzināsi par mūsu jaunumiem, akcijām un izpārdošanām  ātrāk par citiem!

Lai šī vietne pienācīgi darbotos, mēs dažreiz jūsu datorā izvietojam sīkdatnes (cookies).
Sīkdatnes palīdz vietnei atcerēties jūsu iestatījumus — valodu, valūtu,
preču grozā ievietotos produktus un citas izvēles attiecībā uz to, kādu šo vietni
vēlaties redzēt savā datorā,— lai jums nevajadzētu tos ievadīt katrreiz no jauna.
Turpinot izmantot interneta vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai mūsu mājas lapā.