Bērnu velosipēdu krēsliņš ir ļoti svarīgs velosipēda aprīkojums, kas nodrošinās komfortu, drošību un kopā būšanas prieku ar jūsu mazo atvasi. Velosipēdu iespējams aprīkot ar priekšā stiprināmu krēsliņu, aizmugurē pie rāmja stiprināmu vai aizmugurē uz bagāžnieka stiprināmu bērnu krēsliņu. Katram krēsliņam veidam ir savas lietošanas īpatnības.

Katram bērnu velosipēdu krēsliņu veidam ir savi trūkumi un priekšrocības, taču ir vairākas lietas, kam jāpievērš uzmanība: Pirmkārt, drošības siksnas ar vismaz triju punktu fiksāciju. Siksnām jābūt pietiekami stingrām, lai bērniņam nebūt brīvkustība un iespējas atbrīvoties no tām, piemēram, noņemt tās no plecu daļas. Otrkārt, kāju balsti ar siksniņām, lai bērniņa kājas tiktu pasargātas no nejaušas pieskaršanās velosipēda ratiem un mazinātu traumu risku negadījumos. Treškārt, maināma augstuma kāju balsti¸ lai pielāgotu sēdeklīti bērnam augumam. Ceturtkārt, ķivere, kas atbilst sēdeklīša muguras balsta formai un bērna augumam. Pasīvajai drošībai noteikti palīdzēs atstarojošie elementi, kas iestrādāti sēdeklīša apdarē, vai LED lukturi.

Krēsliņi ar stiprinājumu velosipēda priekšā pie rāmja parasti ir paredzēti pavisam maziem bērniem, parasti no 7 līdz 24 mēnešu vecumam. Šādi nostiprināti sēdeklīši ļauj bērnam aktīvi sekot notiekošajam uz ceļa, taču šāds sēdeklīša novietojumus var nedaudz traucēt vadīt velosipēdu. Papildu bērna komfortam parasti pieejams arī aizsargstikls, kas pasargās bērnu no vēja, nokrišņiem un lidojošiem insektiem.

Bērnu krēsliņi ar stiprinājumu velosipēda aizmugurē uz velosipēda bagāžnieka ir stingrākais un drošākais stiprinājuma veids, taču brauciens pa zemes ceļiem nebūs komfortabls, jo sēdeklītis ir cieši saistīts ar rāmi un tas “uzņems” visus ceļa nelīdzenumus un triecienus. Šāda veida sēdeklīšiem parasti ir vislielākais pieļaujamais bērna svars – līdz pat 30-35 kg.

Bērnu krēsliņi ar stiprinājumu velosipēda aizmugurē pie velosipēda rāmja ir populārākais stiprinājuma veids un ir ļoti komfortabls – stiprinājums ir elastīgs un nodrošina labu amortizāciju. Sēdeklīšu maksimāla slodze ir nedaudz mazāka, ne kā uz bagāžnieka stiprināmiem sēdeklīšiem, taču atsevišķos gadījumos velosipēda rāmja ģeometrija var būt nepiemērota šāda veida bērnu krēsliņu piestiprināšanai pie rāmja, tāpēc pirms iegādes noteikti konsultējies ar speciālistiem.

Priekšā stiprināmu bērnu krēsliņu:
plusi:
laba redzamība bērnam, vismazākā ietekme uz velosipēda svara sadalījumu par asīm un vadāmību, lētākais no visiem krēsliņu veidiem;
mīnusi: ierobežots bērna svars un augums, bērniņš var traucēt vadīt velosipēdu , īss lietošanas laiks


Aizmugurē uz bagāžnieka stiprināma krēsliņa:
plusi:
stingrākais un drošākais stiprinājums, maksimālais pieļaujamai bērna svars;
mīnusi: mazāks komforts un nelīdzena ceļa, nesabalansēts velosipēda svara sadalījums pa asīm, kas var ietekmēt vadāmību.

Aizmugurē pie rāmja stiprināma bērna krēsliņa:
plusi:
komfortabls ar labu amortizācijas efektu, parasti viegli noņemams, velosipēdam nav nepieciešams bagāžnieks;
mīnusi: nav piemērots atsevišķu velosipēdu rāmjiem, nesabalansēts velosipēda svara sadalījums pa asīm, kas var ietekmēt vadāmību.


Bērna drošība ir svarīgāka pat par Tavējo, tāpēc neekonomē uz to! Bērnu sēdeklīši kalpo vairākas paaudzes un to varēs izmanto brāļi un māsas, radi un draugi. Komplektā ar bērnu krēsliņu noteikti iegādājies arī ķiveri savam mazulim!

Prece pevienota vēlmju sarakstam
Prece pievienota preču salīdzināšanai.



Vēlies saņemt jaunāko informāciju pirmais?

Mēs tev paziņosim par jaunumiem no Veloprofs.lv
Tu uzzināsi par mūsu jaunumiem, akcijām un izpārdošanām  ātrāk par citiem!

Lai šī vietne pienācīgi darbotos, mēs dažreiz jūsu datorā izvietojam sīkdatnes (cookies).
Sīkdatnes palīdz vietnei atcerēties jūsu iestatījumus — valodu, valūtu,
preču grozā ievietotos produktus un citas izvēles attiecībā uz to, kādu šo vietni
vēlaties redzēt savā datorā,— lai jums nevajadzētu tos ievadīt katrreiz no jauna.
Turpinot izmantot interneta vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai mūsu mājas lapā.