Velosipēda izvēle nav viegls process un cilvēkam, kas ikdienā ar to nenodarbojas, ir ļoti viegli apjukt plašajā piedāvājumu klāstā. Lai apmierinātu augošās patērētāju vajadzības, vadošie velosipēdu zīmoli, līdzīgi kā automašīnu ražotāji, piedāvā ļoti dažādus velsoipēdu veidus un modeļus 

Velosipēda iegādes process jāsāk ar atbildēm uz vairākiem vienkāršiem jautājumiem, kas palīdzēs izvēlēties piemērotāko velosipēda veidu, modeli un aprīkojuma līmeni:

  • uz kāda ceļa seguma un kādiem mērķiem Tu lietosi velosipēdu?
  • cik bieži un intensīvi plāno lietot velosipēdu?

Ja plāno lietot velosipēdu ikdienā braucienam uz darbu un no darba, tad, pirmkārt, jāizvērtē pilsētas velosipēda iegādes iespējas. Pilsētas velosipēdi būs ērti un piemēroti pilsētas infrastruktūrai un lietošanai ar ikdienas/ofisa apģērbu.

Ja pēc darba vai brīvdienās Tu mēdz veikt izklaides vai treniņa izbraucienus, tad ir vērts apsvērt fitnesa velosipēda iegādi, kuru var lietot gan kā ikdienas, gan treniņu velosipēdu.

Fitnesa velosipēdi var tikt aprīkoti ar amortizatoru, kas ļaus komfortabli pārvietoties arī pa takām un zemes/grants ceļiem. Moderni fitnesa velosipēdi nepieciešamības gadījumā var tikt pielāgot arī tūrisma braucieniem.

Trek FX 2

Ja Tevi saista brīvdienu izbraucieni vai treniņbraucieni pa lauku ceļiem, meža takām un šķēršļotu apvidu, tad piemērotākais būs izturīgais kalnu velosipēds ar amortizatoru un platām riepām, kas nodrošinās labu saķeri un caurgājību

Trek Marlin 7 WSD

Ja Tu esi regulārs velosipēda lietotājs un mēdz uzsākt braucienu, nezinot maršrutu un ilgumu, tad piemērotākais būs gravel tipa velosipēds, ar kuru sasniegsi jebkuru galamērķi. Gravel tipa velosipēds būs gana ātrs uz cieta seguma un piemērots ilgstošiem braucieniem arī pa grants ceļiem. Modernus gravel tipa velosipēdus var pielāgot ikdienas lietošanai pat pārbūvēšanai par t.s. “singlespeed”.

Jā plāno doties garos izturības braucienos pa asfaltētiem ceļiem, tad Tev piemērots būs šosejas velosipēds, kam ir mazs svars un zema rites pretestība.

Kad esi izvēlējies velosipēdā pielietojumu un viedu, noteikti izmēģini vairākus modeļus un izmērus. Vizuāli līdzīgiem velosipēdiem mēdz atšķirties rāmju ģeometrija, sēdekļi, rokturi, riepas un citas detaļas, kas katram braucējam veido ļoti atšķirīgas braukšanas izjūtas.

Testa braucienu sāc ar sēdekļa augstuma regulēšanu, braucienā laikā izmēģini paātrinājums, bremzēšanu, ātrumu pārslēgšanos, dakšas darbību. Pie citādi līdzvērtīgiem nosacījumiem, paļaujies uz savu intuīciju un izvēlies to velosipēdu, uz kura jūties visērtāk!

Velsoipēda cena būs atkarīga no daudz un dažādiem faktoriem un katrā velosipēdu kategorijā tā var svārstīsies no dažiem simtem līdz pat vairākiem tūkstošiem EUR. Dārgaks velosipēds noteikti būs vieglāks, vieglāk ripos, tam būs plašāks pārnesumu diapazons - tas palielinās braukšnas prieku un, ļoti iespējams arī Tavu pavadīto laiku uz velosipēda!

Prece pevienota vēlmju sarakstam
Prece pievienota preču salīdzināšanai.



Vēlies saņemt jaunāko informāciju pirmais?

Mēs tev paziņosim par jaunumiem no Veloprofs.lv
Tu uzzināsi par mūsu jaunumiem, akcijām un izpārdošanām  ātrāk par citiem!

Lai šī vietne pienācīgi darbotos, mēs dažreiz jūsu datorā izvietojam sīkdatnes (cookies).
Sīkdatnes palīdz vietnei atcerēties jūsu iestatījumus — valodu, valūtu,
preču grozā ievietotos produktus un citas izvēles attiecībā uz to, kādu šo vietni
vēlaties redzēt savā datorā,— lai jums nevajadzētu tos ievadīt katrreiz no jauna.
Turpinot izmantot interneta vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai mūsu mājas lapā.