Kas ir MIPS? MIPS sistēma ir izstrādāta, lai nodrošinātu papildu drošību ķiverēm un Tavām svarīgakajam orgānam - galvai. Noteiktu triecienu gadījumā MIPS sistēma var samazināt negatīvo spēku, kas citādi varētu tiešā veidā kaitēt Tavai galvai.

MIPS

Kā darbojas MIPS sistēma? Ja gadās negadījums, ķiverē iebūvētā Mips sistēma ir izstrādāta tā, lai palīdzētu samazināt rotācijas triecienu spēku, kas citādi varētu tikt pārnesta uz galvu. Rotācijas kustība ir visbiežākais smadzeņu satricinājumu un smagāku smadzeņu traumu cēlonis slīpu triecienu gadījumā. MIPS sistēma sastāv no zemas berzes slāņa, kas ir iestrādāts ķiverē. Trieciena gadījumā zemas berzes slānis palīdz novirzīt trieciena spēku no galvas un izkliedē to pa visu ķiveres korpusu.

MIPS
MIPS

Kapēc rotācijas kustība? Vairumā negadījumu krītiens ar velosipēdu notiek nevis taisnā līnijā, bet noteiktā leņķī, līdzīgi kā tenisa bumbiņa pēc sitiena saskaras ar zemi arī galva kritiena brīdī tiek pakļauta rotācijas kustībai. Pētījumos ir pierādīts, ka rotācijas kustības sadursme ir bīstamāka nekā lineārais trieciens. Ķiverē iestrādātā MIPS sistēma darbojas kā papildu slānis, kas trieciena laikā nedaudz pārvietojas par 10-15mm un palīdz samazināt rotācijas kustības radīto spēku, kas tiek novirzīts no galvas un izkliedēts pa visu ķiveres korpusu.

vairāk par MIPS: https://mipsprotection.com/


Tevi varētu interesēt arī šādi temati:

Prece pevienota vēlmju sarakstam
Prece pievienota preču salīdzināšanai.



Vēlies saņemt jaunāko informāciju pirmais?

Mēs tev paziņosim par jaunumiem no Veloprofs.lv
Tu uzzināsi par mūsu jaunumiem, akcijām un izpārdošanām  ātrāk par citiem!

Lai šī vietne pienācīgi darbotos, mēs dažreiz jūsu datorā izvietojam sīkdatnes (cookies).
Sīkdatnes palīdz vietnei atcerēties jūsu iestatījumus — valodu, valūtu,
preču grozā ievietotos produktus un citas izvēles attiecībā uz to, kādu šo vietni
vēlaties redzēt savā datorā,— lai jums nevajadzētu tos ievadīt katrreiz no jauna.
Turpinot izmantot interneta vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai mūsu mājas lapā.