Sieviešu anatomija un fizioloģija atšķiras no vīriešu anatomijas un fizioloģijas, tāpēc ne vienmēr “unisex” prece būs piemērota abiem dzimumiem, lai arī ražotāji mēdz to apgalvot. Dažas detaļas var palīdzēt dāmām justies uz velosipēda komfortablāk un padarīt braucienus garākus un patīkamākus.

Noderīgi sievietēm

S formas rāmis un 27” rati. Sievietēm un mazāk auguma braucējiem, kas vēlas pilnvērtīgi baudīt braucienu ar kalnu velosipēdiem, pieejami S formas rāmji ar izliektu augšējo rāmja cauruli. Šāda rāmja ģeometrija atvieglo brauciena uzsākšanu un apstāšanos, samazina traumu risku, bet 27”rati nodrošinās optimālu vadāmību un saķeri.

Anatomiskais sēdeklis vai sēdeklis ar gela pildījumu. Sēdeklis ir nedaudz platāks, īsāks un labāk pielāgots sievietes auguma īpatnībām, nekā tradicionālais “unisex” sēdeklis. Gēla pildījums nodrošina sēdekļa virsmas pielāgošanos ķermeņa kustībām un samazina berzi līdz 20% (ražotāja informācija)

Stūres rokturi ar platu atbalsta virsmu. Lielai daļai mūsdienu velosipēdiem ir raksturīga ķermeņa pozīcija, kas rada paaugstinātu slodzi uz rokām un plecu daļu. Lai mazinātu triecienus, noderēs stūres rokturi ar platu atbalsta virsmu un īpašu amortizējošu materiālu.

Iznesums ar leņķa regulēšanas iespējām. Optimālai ķermeņa pozīcijas izvēlei noderēs iznesums ar stūres augstuma leņķa regulēšanas iespējām. Šāda funkcija īpaši noderēs ikdienas un pilsētas velosipēdiem, ar kuriem brauciens parasti ir lēns un nesteidzīgs.

Cimdi ar polsterējumu. Cimdi ar īpašu polsterējumu vai gela pildījumu palīdzēs amortizēt negaidītus stūres triecienus un mazinās to ietekmi uz plaukstām un locītavām. Gēla cimdi labi noderēs, braucot ar velosipēdu bez priekšējā amortizatora.

Pretberzes krēms. Kvalitatīvs krēms samazinās berzi starp ādu un apģērbu un veiks dezinfekcijas funkciju, samazinot sviedru un karstā laika radīto iekaisuma risku.

Velo šorti. Mīksts un elastīgs materiāls un speciāls polsterējums (pampers) nodrošinās maksimālu komfortu daudzu stundu garumā, bet plašā kompresējošā jostas vieta nodrošinās vienmērīgu spiediena sadalījumu.

Tevi varētu interesēt arī šādi temati:

Prece pevienota vēlmju sarakstam
Prece pievienota preču salīdzināšanai.



Vēlies saņemt jaunāko informāciju pirmais?

Mēs tev paziņosim par jaunumiem no Veloprofs.lv
Tu uzzināsi par mūsu jaunumiem, akcijām un izpārdošanām  ātrāk par citiem!

Lai šī vietne pienācīgi darbotos, mēs dažreiz jūsu datorā izvietojam sīkdatnes (cookies).
Sīkdatnes palīdz vietnei atcerēties jūsu iestatījumus — valodu, valūtu,
preču grozā ievietotos produktus un citas izvēles attiecībā uz to, kādu šo vietni
vēlaties redzēt savā datorā,— lai jums nevajadzētu tos ievadīt katrreiz no jauna.
Turpinot izmantot interneta vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai mūsu mājas lapā.